Hotspot: Baraque Friture

Interieur van Baraque Friture op Antwerpen Zuid

Liefhebbers van heerlijke frietjes vergezeld van échte Belgische gerechten zijn welkom bij Baraque Friture. Lees snel verder en ontdek alles over deze nieuwe hotspot op ’t Zuid!

Baraque Frituur is een concept van de bezielers van de heavenly pizzeria ‘Otomat’ op ’t Eilandje. Met hun motto ‘ceci n’est pas une friture’ brengen ze een geheel nieuw concept naar onze Antwerpse Koekenstad. Een frituur waar de echte Belgische gerechten centraal staan en de frietjes de side dish vormen. Met Baraque Friture – verwijzend naar Baraque de Fraiture, één van de hoogste toppen van België- willen ze met hun concept ook de top van België aanbieden.

Baraque Friture is een echte ‘fine dine friterie’, waarbij verwezen wordt naar de typische frituur barakken langs de Belgische wegen en Vlaamse pleintjes. Het interieur werd voorzien houten latjes, geplaatst in geometrische patronen. Typisch Belgisch comfort food in een fris jasje.

Op het menu staat onder andere écht stoofvlees met Belgisch bier, heerlijke vol-au-vent of Luikse balletjes, vergezeld van huisbereide frietje of een grote portie casserole. Ook de bijhorende salades worden voorzien, zoals een witloof-of rodekoolsalade. Om de dorst te lessen kan je kiezen uit enkele authentieke Belgische bieren of verse limonade. Om de ervaring compleet te maken, kan je bij deze friterie ook kiezen voor een dessertje. Zo heb je de keuze uit hartvormige wafeltjes of heerlijk ijs van de bekende Antwerpse chocolade-atelier Jitsk.

Om van hun menu helemaal een succes te maken, werkten ze samen met verschillende partijen om in ieders noden te voorzien. Zo verzorgt topslager Luc De Laet originele gehaktworstjes, vergezeld van bijpassende sausjes, bereid naar zijn eigen huisrecept. Voor de visliefhebbers is er verse kibbeling, door vis-foodtruck Jean Sur Mer. Ook aan de vegetariërs is gedacht: Greenway creëerde verse falafel vergezeld van een bijpassende dressing en salade.

Baraque Friture is iedere dag geopend van 17 tot middernacht. Je kan de frietjes meenemen of aanschuiven aan de gezellige lange tafel.