Nieuw Zuid voor kids

speeltuin op Nieuw Zuid in Antwerpen

Ook kinderen zijn koning op ’t Zuid. Tijdens de zomervakantie valt er heel wat te beleven voor kids.

M HKA

Museum van Hedendaagse Kunsten Antwerpen, vlak aan Nieuw Zuid

Op de eerste verdieping vind je ‘het salon’, speciaal ingericht voor jonge gasten. Kleine cultuurfanaten kunnen er spelletjes spelen of een speurtocht ondernemen. Ze kunnen ook creatieve ateliers volgen, verjaardagsfeestjes vieren én elke zondag is het familiedag.

Meer info over M HKA for kids vind je hier.

Speeltuin op Nieuw Zuid

speeltuin op Nieuw Zuid in Antwerpen

Sinds enkele maanden is er een nieuwe buitenspeeltuin op ’t Zuid, gelegen op de duurzame woonsite Nieuw Zuid. Bij de aanbouw van nieuwe woonwijk werd ook aan de kleinsten gedacht en kunnen je kinderen urenlang ravotten in de buitenlucht.

Meer info over Nieuw Zuid vind je hier.

FOMU

Fotomuseum op Nieuw Zuid Antwerpen

Een héle zomer lang kunnen de kids toffe workshops volgen in het fotomuseum. Van zelf een eigen kortfilm maken, tot blauwdrukken op stoffen tassen. Ook verjaardagsfeestjes zijn mogelijk.

Het uitgebreide aanbod vind je hier.

Gelato Factory

ijsje in Antwerpen

Voor de beste ijsjes van ’t stad moet je in Gelato Factory zijn. Het huisbereide ijs komt er in elk denkbare variant. Mag het wat gezonder? Dan kan je ook kiezen voor sorbet- of yoghurtijs.

Meer info over de Gelato Factory vind je hier.

Zuiderpershuis

Zuiderpershuis op Antwerpen Zuid

In het Zuiderpershuis kunnen kids tijdens de zomer deelnemen aan het speel-o-rama, met open ateliers en workshops. Ook leuk: de spannende Hellebaarden-tocht door ’t stad, op zoek naar het Spaanse Goud.

Meer info over het Zuiderpershuis vind je hier.

CoStA

Ontmoetingsplek CoStA in de Antwerpse wijk St-Andries biedt het hele jaar door een uitgebreid cultureel aanbod voor jong en oud. Voor kinderen worden er onder andere theater- en filmvoorstellingen, dansworkshops en nog veel meer georganiseerd. Deze zomer kunnen ze een ‘Kunst aan de Stroom’ volgen, een reeks workshops rond woord, muziek en dans.

Meer info over Kunst aan de stroom & CoStA vind je hier.