Lage-energiesupermarkt voor Nieuw Zuid

Begin deze maand opende Colruyt een nieuwe supermarkt op Nieuw Zuid. De nieuwe winkel – de 244ste al in België – past helemaal in de filosofie van de meest duurzame buurt van de stad.

Voor de nieuwe winkel maakte Colruyt een aantal duurzame keuzes. Zo staan de prijzen op elektronische etiketten. Die zijn ecologischer en beter voor het milieu dan papieren etiketten. Bovendien is de nieuwe supermarkt in de Jan Van Gentstraat een lage-energiewinkel. Hij pronkt met andere woorden met een optimale isolatie, ventilatie, koeling en verwarming. De winkel maakt ook gebruik van duurzame technologie, zoals een koelsysteem met propaan en recuperatie van de warmte van de ventilatie en koelinstallatie.

“Dit project past in een groter renovatieplan: tegen 2029 moeten alle supermarkten van Colruyt Group lage-energiewinkels zijn. De CO2-uitstoot van de groep moet zo met 4 % verminderen”, vertelt Koen Dausy, gerant van de nieuwe winkel, in een persbericht.

“We zijn ook blij dat we de bewoners van Nieuw Zuid een winkel kunnen aanbieden waar ze comfortabel boodschappen kunnen doen – ook te voet of met de fiets. Een supermarkt die mooi geïntegreerd is in de wijk.”

Supermarkt in een wooncomplex

De nieuwe Colruyt-winkel bevindt zich op de site van de voormalige discotheek Zillion. Hij maakt deel uit van een gloednieuw wooncomplex. Boven de winkel vind je appartementen. Onder de winkel is er een overdekte openbare parking met 160 staanplaatsen.