Paaszoektocht op Nieuw Zuid wordt geannuleerd

Even geleden nodigde Triple Living de gezinnen van Nieuw Zuid uit voor een gezellige paaseierenzoektocht voor de kleinsten op 5 april. Geen groots evenement omwille van corona, maar de gezinnen uit de buurt konden het initiatief wel smaken, want de inschrijvingen kwamen vlot binnen. In de huidige omstandigheden ziet Triple Living zich genoodzaakt de zoektocht te annuleren.

“We wilden per se iets doen voor de kinderen in de buurt”, legt woordvoerder Kristof Schellekens uit. “Het hele coronaverhaal duurt nu al meer dan een jaar en we vonden dat de kindjes uit de buurt dat even mochten vergeten. Ik had zelfs al een donzig konijnenpak besteld. Dat zal ik een jaartje in de kast moeten hangen, want in de huidige omstandigheden kunnen we het evenement niet laten doorgaan. Zelfs niet met alle plannen en veiligheidsmaatregelen die we hadden uitgedokterd. Het laatste wat we willen, is mensen in gevaar brengen.”

“We hebben wel een alternatief bedacht: al wie zich had ingeschreven, krijgt nu een zakje paaseitjes, aan huis geleverd door de paashaas. Dubbel verpakt en volledig coronaveilig. Zo hebben de kinderen toch nog iets om naar uit te kijken. Het idee van de zoektocht blijf ik wel leuk vinden. Volgend jaar doen we ‘m wel en dan hopelijk met nog veel meer bewoners van Nieuw Zuid.”

Triple Living broedde overigens al veel langer op een dergelijke buurtactie. “Nieuw Zuid is een buurt in volle groei”, aldus Schellekens. “Wekelijks komen er nieuwe mensen bij. Met leuke buurtacties willen we het communitygevoel in de buurt aanwakkeren. Mensen de kans geven om elkaar te leren kennen, zodat ze in de toekomst samen dingen kunnen doen. Zodat ze zich hier meteen helemaal thuis voelen. Bij de onthulling van het kunstwerk van Panamarenko wilde ik ook graag iets doen voor de buurt en ik speel al lang met het idee om een zondagse boekenmarkt te organiseren. Helaas, corona heeft al die plannen tot dusver gedwarsboomd. Hopelijk komt daar snel verandering in.”