Kom jij naar het inspraakmoment over het Kaaibos op Nieuw Zuid?

Vorig jaar besliste het Antwerpse stadsbestuur dat de Scheldekaaien ter hoogte van Nieuw Zuid tegen 2024 omgetoverd worden in een gloednieuw kaaipark. Hoe dat park er precies zal uitzien, ligt nog niet definitief vast, maar de invulling begint wel steeds meer vorm te krijgen.

Keuze voor vergroening

De afgelopen dagen heeft het schepencollege van de stad groen licht gegeven voor een echt kaaibos van 5 hectaren. Daarin zal ruimte zijn voor een hondenlosloopzone, een vijver en een boomgaard met plukbomen. Er wordt ook plaats voorzien voor sporters en picknickers, én er komen drie paviljoenen. Eén daarvan zal een horeca-invulling krijgen.

“Het is altijd de bedoeling geweest dat we bij de vernieuwing van de Scheldekaaien in het noorden en zuiden van de stad heel sterk zouden werken op vergroening”, legt Annick De Ridder, schepen van stadsontwikkeling uit in een interview met ATV. “Het stadsbos op de Kaaien mag echter niet te dicht worden. De kaaivlakte moet voldoende licht blijven zodat ook het zicht vanuit de lagergelegen appartementen niet wordt weggenomen.”

Inspraakmoment voor de buurt

Op 27 april krijgen de bewoners van Nieuw Zuid de kans om hun mening te geven over het nieuwe Kaaibos.  Dan organiseert de stad een virtueel inspraakmoment voor de buurt. Uitnodigingen voor dat inspraakmoment worden eerstdaags in de brievenbussen van de omwonenden gebust.