Nieuw Zuid organiseert opnieuw een buurtpicknick

Tijd om je picknickmand boven te halen, want op woensdag 29 mei organiseert het buurtcomité van Nieuw Zuid voor de tweede keer een buurtpicknick. Zin in lekker eten, lachende gezichten en (hopelijk) mooi weer? Afspraak tussen 12 uur en 17 uur in Park Nieuw Zuid, ter hoogte van sportcentrum LAB.

(Foto: Inneke Gebruers)

“Ik hou ervan om de mensen uit de buurt samen te brengen”, legt organisatrice Viviane Cammers van het buurtcomité uit. “De buurtpicknick is niet enkel een gezellig samenzijn. Ik zie het als een kans om de banden in onze buurt te versterken en nieuwe vriendschappen te smeden. Verbondenheid, daar draait het voor mij om.”

Verbondenheid met elkaar, maar ook met de ondernemers uit de buurt, want Viviane kan ook dit jaar rekenen op de medewerking van horecazaken uit de buurt. DOSE zorgt tijdens de picknick voor smoothies en salades en George en Barth van George’s Café brengen hun bekende traditionele scones en heerlijk artisanaal gebak mee. Drankjes worden verzorgd door broodjesbar Smakelijk. “Je kan dus zelf een picknick meebrengen, maar dat is niet nodig,” aldus Viviane. “Dankzij de ondernemers uit de buurt kan je ter plekke heel wat lekkers kopen. Je hoeft zelfs geen picknickdeken mee te brengen, want daarvoor zorgt projectontwikkelaar Triple Living. Bij slecht weer brengen ze ook hun tentjes mee.”

Mee genieten van de gezellige buurtpicknick? Inschrijven is niet nodig. Gewoon langsgaan op woensdag 29 mei, vanaf 12 uur in het park van Nieuw Zuid.