Multidisciplinair sportcentrum LAB opent de deuren op Nieuw Zuid

(Foto: LAB Antwerp)

Sinds kort heeft de Antwerpse buurt Nieuw Zuid een gloednieuw multidisciplinair sportcentrum. Founder Julien Prudhomme en co-founder Thijs Hertsens openden zopas hun LAB op de benedenverdieping van Parkzicht II aan het einde van de Michel De Braeystraat.

Prudhomme en Hertsens, kinesist van opleiding, hebben allebei een verleden bij het Move to Cure van Lieven Maesschalk en ze hebben al heel wat topsporters en bekende Vlamingen begeleid. In LAB brengen ze verschillende sportdisciplines samen onder één dak. Bij LAB kan je namelijk terecht voor kinesitherapie, osteopathie en chiropraxie en je vindt er voedingsadviseurs, personal trainers, (sport)psychologen en mental coaches.

LAB heeft zelfs een uniek en zeer specifiek 3D screeningssysteem om de sterktes en zwaktes van een sporter in kaart te brengen.

“Zo’n multidisciplinaire aanpak was lange tijd enkel weggelegd voor topsporters, maar wij willen er zijn voor iedereen die een actieve levensstijl wil aanhouden of zich wil verbeteren in zijn favoriete sport”, aldus Prudhomme en Hertsens in een interview met de krant. “Tijdens corona hebben veel mensen het sporten herontdekt. Een goeie zaak, op voorwaarde natuurlijk dat al die amateursporters het verstandig aanpakken. Wij kunnen helpen om op de juiste manier te sporten en blessures zo veel mogelijk te vermijden. We weten onder meer dat voeding een enorme impact heeft op je prestaties en hoe je je voelt bij het sporten, net als je mentale gezondheid. Het is dan ook logisch dat we daar ook aandacht voor hebben.”

LAB is open van maandag tot en met zaterdag, tussen 7u en 21u, maar enkel op afspraak. Die kan je booken op de website van LAB. Weldra opent LAB ook zijn eigen koffie- en juicebar DOSE.