Kom jij op 18 december naar de Makersmarkt op Nieuw Zuid?

Nog een last minute kerstcadeau nodig? Of gewoon op zoek naar een leuke weekenduitstap? Op zaterdag 18 december, tussen 12u en 18u, organiseert Circuit de Makersmarkt, een gezellige markt boordevol leuke tweedehandsspullen waar de winterse kerstgezelligheid je ook vanop twee meter afstand verwarmt.

De Makersmarkt maakt deel uit van The Empty Shop, een initiatief van Curieus en Kringwinkel Antwerpen. The Empty Shop opent in de week van 14 tot 19 december voor het tweede jaar op rij de deuren met kwaliteitsvolle (tweedehands)kleding en leuke accessoires die gedoneerd worden door mensen die ze niet meer nodig hebben en door de partners van The Empty Shop. De actie wordt gesteund door mode- en designliefhebbers, bekende stylisten, topontwerpers en andere grote namen uit de sector. “Elke avond sluiten we de deuren van een lege winkel”, aldus Geraldine Cordie van Kringwinkel Antwerpen. “En de volgende ochtend toveren we de winkel weer om in een originele boetiek. Een plek waar je kunt shoppen op een manier die Antwerpen nog nooit gezien heeft.” De opbrengst van The Empty Shop wordt gebruikt om vrouwelijke vluchtelingen een eerste werkervaring te kunnen bieden in De Kringwinkel.

Tijdens de Makersmarkt op 18 december snuister je tussen het verrassende aanbod van The Empty Shop terwijl je geniet van een verwarmende gluhwein van Curieus of een heerlijke pannenkoek van Chez Marinette. “Maar er is veel meer”, legt Cordie uit. “Bar Just zorgt voor koffie en sapjes en brengt een uitgebreid assortiment aan Oxfam-producten mee. En er zijn onder andere juwelen van Millimal Jewellery, kaarsen van Light’Em Candles en zeepjes van De Groene stadshut. Vanaf 17u zorgt DJ Lizaay voor een streepje muziek.”

 

De Makersmarkt opent op 18 december om 10u de deuren in Circuit. The Empty Shop is er al op 14 december.