Moment van stilte op Nieuw Zuid

Morgen wordt er op Nieuw Zuid een ingetogen en sereen herdenkingsmoment gehouden voor de slachtoffers van de ramp van vorige week. Toen stortte een deel van schoolgebouw Zuidzin aan de Jos Smolderenstraat in. Bij de tragische gebeurtenis kwamen vijf arbeiders om het leven. Verschillende anderen raakten gewond.

De herdenking start stipt om 14u20 en eindigt om 14u40 en zal plaatsvinden op de plaats van het ongeval (ter hoogte van de kruising van de Jos Smolderenstraat en Jan Vanhoenackerstraat). Om 14u34, het tijdstip waarop het noodlot vorige vrijdag toesloeg, wordt er in heel de stad een minuut stilte gehouden. Burgemeester De Wever zal aansluitend bloemen neerleggen op de plaats van het ongeluk.

Niet voor het brede publiek

Omwille van de geldende Covid-maatregelen is het herdenkingsmoment enkel voor betrokkenen bedoeld en niet voor het brede publiek. Alle aanwezigen wordt gevraagd om de nodige social distancing te bewaren en een mondmasker te dragen.

Wie bloemen of kransen wil neerleggen op de plaats van de ramp, kan dat op eigen gelegenheid voor of na de herdenking doen.