The Hub komt naar Nieuw Zuid

Al van voor de eerste steenlegging trekt Nieuw Zuid voluit de architectuurkaart. Met de komst van architecten als Max Dudler, Stefano Boeri, Robbrecht & Daem en Shigeru Ban is de buurt de afgelopen jaren uitgegroeid tot een trekpleister voor architecten en architectuurliefhebbers. Het is daarom niet verwonderlijk dat ook The Hub er zijn nieuwe Antwerpse vestiging opent.

Creatieve speeltuin voor architecten en ontwerpers

The Hub is een innovatiecentrum voor architecten en interieurdesigners. Een creatieve verzamelplek waar ze nieuwe materialen en vernieuwende producten kunnen ontdekken en waar ze zichzelf en elkaar kunnen inspireren tot nieuwe inzichten.  “We hebben een groep sterke partners verzameld, die absoluut tot het neusje van de zalm behoren als het op interieurafwerking aankomt,” vertelt Camille Verstraete, manager van The Hub. “Architecten moeten hier ten allen tijde inspiratie kunnen opdoen en dan ligt de uitdaging erin om steeds de meest innovatieve en kwalitatieve materialen tentoon te stellen.”

In 2018 opende Robbert Desmet, zaakvoerder van het West-Vlaams houtverwerkingsbedrijf Woodstoxx in Sint-Denijs-Westrem een eerste vestiging van The Hub. “Ik wilde een innovatieve speelplaats en een inspirerend kenniscentrum creëren voor designers en architecten. Een plek waar ze nieuwe materialen en technieken kunnen ontdekken. Een netwerkplek ook voor inspirerende workshops en lezingen van internationale sprekers.“ Het succes was zo groot dat louter enkele jaren later een tweede vestiging wordt geopend op Nieuw Zuid.

Intiatief van 15 bedrijven

In de nieuwe Antwerpse vestiging bundelen 15 vooruitstrevende fabrikanten (waaronder Aqualex, Liquid Floors, Designs of the Time en Bulo) de krachten om de toekomst van interieur en architectuur te tonen aan architecten en ontwerpers, maar de locatie is ook het nieuwe belevingscentrum van initiatiefnemer Woodstoxx. Het bedrijf, dat zich al 14 jaar specialiseert in parketvloeren, houten terrassen en gevels, kreeg steeds meer aanvragen uit het Antwerpse en daarom was deze opening de logische volgende stap.

“Hout is een prachtige natuurproduct. Vanuit onze passie en expertise hopen we ook in deze regio nieuwe klanten te inspireren om voor innovatieve houtoplossingen te kiezen”, aldus Verstraete. “Toch is The Hub veel meer dan louter een inspiratiehaven. In tegenstelling tot onze vestiging in Gent hebben we hier geen flexwerkplekken, maar er zijn wel aparte meetingrooms. Architecten, interieurarchitecten en designers kunnen hier bijvoorbeeld steeds terecht voor hun projectbesprekingen met partners en klanten. Vanaf het moment dat het weer kan en mag, staan er ook heel wat events gepland.”