Eerste buurtpicknick op Nieuw Zuid lokt 170 buurtbewoners

Foto van de eerste buurtpicknick op Nieuw Zuid
(foto: Inneke Gebruers)

Vanmiddag organiseerde Triple Living samen met het buurtcomité van Nieuw Zuid voor de allereerste keer een buurtpicknick in het nieuwe Park Nieuw Zuid. Tussen 12u en 16u kwamen tientallen buurtbewoners genieten van het mooie weer, de gezelligheid en de lekkernijen van ondernemers uit de buurt.

Met meer dan 170 waren ze, de buurtbewoners van Nieuw Zuid die vanmiddag kwamen picknicken in het park. Sommigen hadden zelf wat lekkers bij, maar de meesten haalden hun hapjes en drankjes in de standjes van Barchel, Fitality, Bar Just en Scheldeman. Vier ondernemers uit de buurt, die op vraag van Triple Living en het buurtcomité, mee hun handen onder het evenement zetten. “Fijn dat de ondernemers van Nieuw Zuid meewerken aan onze initiatieven om de buurt bij elkaar te brengen,” aldus een opgetogen Esa van den Heuvel, woordvoerster van Triple Living.

Ook Viviane Cammers, voorzitster van het pas opgerichte buurtcomité, was blij met de eerste editie van de buurtpicknick. “Ik heb zo veel blije gezichten gezien, daar doe je het voor. We hadden ook leuke spelletjes voorzien – Kubb, urban golf, Jenga, badminton – en die hebben hun doel niet gemist. Ze zorgden voor extra plezier voor jong en oud. Ik denk dat er vanmiddag heel wat nieuwe vriendschappen geboren zijn. Absoluut voor herhaling vatbaar!”

foto van een jongen die vier op een rij speelt tijdens eerste buurtpicknick op Nieuw Zuid

(Foto: Inneke Gebruers)