Gill Bruggeman stelt tentoon in Circuit: ‘Stadsbergen’

Foto van Gill Bruggeman bij zijn foto's
Goed nieuws voor wie houdt van een occasionele expositie: op Nieuw Zuid kan je sinds vorige donderdag behalve naar ‘Every Man a Manimal’ (Nieuw Zuid Expo) ook naar ‘Stadsbergen’. De verrassende en ietwat misleidende tentoonstelling van fotograaf Gill Bruggeman loopt tot en met 31 augustus in Circuit. Twee vliegen in een klap slaan? Dit is je kans!

Voor Gill Bruggeman is ‘Stadsbergen’ nog maar de tweede solotentoonstelling. Het idee voor de expo, die de hele zomer loopt in Circuit, kreeg hij twee jaar geleden, toen hij met fototoestel in de aanslag op een surreële plaats in Merksem botste. ‘Stadsbergen’ focust op de opslag van grondstoffen in de bouwsector en de impact ervan op hun omgeving. Vaak zorgen die voor onderschatte, surreële en antropogene landschappen.

Met de expo wil de 38-jarige fotograaf de toeschouwer verrassen met het misleidende aspect van de landschappen, die door de natuur geschapen lijken. Niets is minder waar: steeds gaat het om kunstmatig gecreëerde en om praktische redenen tot stand gekomen stadsbergen. Als toeschouwer kan je haast niet anders dan stilstaan bij de consumptie van bouwmaterialen en de impact die bepaalde materiaalkeuzes in de bouwsector hebben op hun omgeving.

‘Stadsbergen’ loopt van 1 juni 2023 tot en met 31 augustus in Circuit.

Afbeelding van de affiche van expo Stadsbergen