September = modemaand bij Circuit


Je hebt het misschien gemerkt, maar tijdens de maand september staat Circuit helemaal in het teken van mode en textiel. Benieuwd wat er deze maand allemaal te beleven valt in de kelderverdieping van Palazzo Verde? We zetten het voor je op een rij.

Sofasessie op 14/9

Hoe kan je je kleerkast op een duurzame manier vullen? Is het beter om lokale of Europese productie te kopen? Of is tweedehands the way to go? De sofasessie van woensdag 14 september buigt zich over het thema mode en textiel en laat duurzame changemakers en geïnteresseerden met elkaar in dialoog gaan. We beloven geen pasklare antwoorden, maar dat je met een nieuw idee of inzicht naar huis gaat, dat staat vast.

Sustainable Fashion Tour

Ook stilaan een vaste waarde bij Circuit: de duurzame shoppingtour van B.Right. Wat betekent duurzame mode en waar vind je het in Antwerpen?Op 17 september neemt Bie Noé je mee langs de Antwerpse hotspots van mooie, eerlijke en betaalbare mode, gemaakt met respect voor mens en milieu.

Kinderworkshop: stofjesslingers maken

Op woensdag 24 september organiseert Circuit een workshop voor kinderen. Tussen 14u en 16u leren ze hoe ze stap voor stap slingers kunnen maken met stofjesoverschotten.

Swishingmarkt op 24 september

Een kleerkast vol miskopen? Kom naar de swishingmarkt op 24 september en ruil ze om voor de miskopen van een ander. Ondergoed, juwelen en badmode kan je niet ruilen, maar als je een leuk topje, een vest, blouse of hemd hebt dat het verdient om gedragen te worden, breng het dan zeker mee.

Hoe werkt het? Simpel: wie kledingstukken binnenbrengt, krijgt in ruil een aantal swishingpunten (op basis van de kwaliteit en het merk van het kledingstuk). Met die punten kan je vervolgens zelf gaan shoppen in het aanbod van anderen.

De volledige evenementenkalender van Circuit vind je op circuitantwerpen.be.