Zuidpark opent tweede deel

Goed nieuws, want morgen omstreeks 14u opent het tweede deel van het Zuidpark op de Gedempte Zuiderdokken. Vanaf dan kan je op het gebied boven het voormalige Schippersdok heerlijk genieten van het extra groen.

Voortaan vind je tussen de Gillisplaats en de Museumstraat een grote grasweide van zo’n anderhalf voetbalveld en twee waterbassins. Er is ook een wandelpromenade tussen de dubbele bomenrij en veel groen.  Ook de Vlaamse- en Waalsekaai in dit gedeelte zijn heraangelegd. De twee grote cirkelvormige banken, die worden pas over een week of twee geplaatst.

Derde en laatste fase klaar tegen de lente van 2024

Intussen lopen ook de werken voor het gebied op het voormalige Kooldok verder. Dat is het gebied tussen de Scheldestraat en de Wapenstraat. Deze derde en laatste fase voorziet, net zoals het eerste deel (Steendok), ruimte voor speeltuinen, een stiltetuin, een samentuin en een regentuin. Er komt ook een hondenloopzone. Op de kop, aan de Scheldestraat, wordt een deel in het park overdekt door een voormalige hangar van de Scheldekaaien.

Het volledige park van 7 hectare is klaar tegen de lente van 2024.