KMSKA heropent met groot openingsfestival

foto van het KMSKA
Het KMSKA heropent (foto: KMSKA)

We hebben er meer dan tien jaar op moeten wachten, maar eindelijk is het zover: dit weekend gooit het KMSKA, Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen, opnieuw zijn deuren open, met een – hoe kan het ook anders – kunstzinnig festival op 24 en 25 september. Verwacht je aan twee volle feestdagen met kleurrijke animatie, festiviteiten en een schildersmarkt rond het museum, en als kerst op de taart: een gratis optreden van 2manydjs.

Je leest het goed: de broers Dewaele sluiten de eerste dag van het openingsfestival af met een optreden op het Museumplein, maar er is die dag nog veel moois, leuks en kunstzinnigs te beleven. Al om 10u30 luiden de klokken en blazen trompetten de feestelijke openingsceremonie met balletdansers en een 120-koppig koor op gang. Ook op het programma: om 14u15 speelt Tutti Fratelli ‘Leve het KMSKA!’ en omstreeks 17u klimt Stef Kamil Carlens samen met heel wat andere artists in residence het podium op.

Op dag 2 van het openingsfestival staat onder meer een optreden van Het Zesde Metaal op het programma en speelt het Antwerp Symfony Orchestra een aperitiefconcert. Die dag kan je ook komen luisteren naar het Vlaams Radiokoor en aansluiten bij een dansworkshop van Joffrey Anane.

Natuurlijk staat er ook binnen in het museum en in de museumtuin heel wat te beleven. Hou je klaar voor inspirerende cross-overs, installaties en expo’s, en creatieve ateliers en workshops voor kinderen en hun ouders. Dé sterren van de dag zijn natuurlijk de vernieuwde collectiepresentatie, de uitzonderlijke architectuur en de gerenoveerde museumzalen. Ga dus zeker een kijkje nemen!

Het volledige programma van het feestelijke openingsweekend van het KMSKA vind je op de site van het gerenoveerde museum.

Alle activiteiten op het museumplein en in de tuin zijn gratis. Wil je het museum ook vanbinnen ontdekken, dan heb je een ticket nodig. Dat kan je hier bestellen.