Triple Living lanceert gloednieuwe architectuurwandeling Archiwalks op Nieuw Zuid

foto van de lancering van Archiwalks met Tanguy Ottomer
Lancering van Archiwalks met Tanguy Ottomer

In het bijzijn van stadsgids Tanguy Ottomer lanceerde Triple Living vanmiddag haar gloednieuwe buurtwandeling Archiwalks. Met de wandeling wil de projectontwikkelaar de architecturale pareltjes van de buurt in de verf zetten. Verspreid over de buurt vind je houten paaltjes met een QR-code die je meer vertelt over de gebouwen en hun architect.

“Nieuw Zuid heeft altijd een boon gehad voor moderne architectuur”, legt Kristof Schellekens van Triple Living uit. “Het Masterplan van de buurt werd ontwikkeld door het hoog aangeschreven bureau Secchi-Viganò, en ook de gebouwen in de straten zijn ontworpen door enkele van de bekendste architecten uit binnen- en buitenland. Hoewel al de gebouwen binnen het masterplan van Paola Viganò passen, zijn ze toch stuk voor stuk heel anders. In zekere zin dagen ze elkaar uit. Achter elk van de gebouwen in de buurt gaan heel creatieve mensen schuil, met heel vooruitstrevende ideeën. We vonden dat al die juweeltjes van hedendaagse architectuur een woordje uitleg verdienden.”

“Ik vind de architectuurwandeling op Nieuw Zuid een heel goed idee”, voegt Tanguy Ottomer toe. “Als ik rondleidingen organiseer in Antwerpen, dan neem ik mijn bezoekers ook regelmatig mee door de buurt. Elke buurt van de stad heeft een eigen geschiedenis. Ook Nieuw Zuid. Hoewel de buurt nog niet helemaal af is, staan er toch al een aantal prominente gebouwen. Mijn favoriet is Palazzo Verde, van Stefano Boeri. De manier waarop dat gebouw al die bomen en struiken incorporeert, dat is volgens mij de toekomst. Dat is waar we met stadsgebouwen naartoe moeten, vind ik.”

Scan de QR-codes in de buurt

Triple Living heeft bij elk van de gebouwen een paaltje met QR-code geplaatst. Wie de code scant, krijgt meer informatie over het gebouw en de architect erachter. Bij de wandeling hoort ook een wandelplan en brochure. “Die kan je downloaden op onze gloednieuwe website www.nieuwzuid-antwerpen.be”, aldus Schellekens. “Of spring eens binnen in de kantoren van Triple Living of één van deze horecazaken in de buurt (Buur, Barchel, DOSE of Den Tripel). Daar ligt een gedrukt exemplaar op je te wachten zodat je de nieuwe architectuurwandeling helemaal zelf kan ontdekken.”