Maureen De Wit wint eerste editie van Focus Nieuw Zuid

Focus Nieuw Zuid, de eerste fotografiewedstrijd op Nieuw Zuid, is afgelopen. De inzendingen zijn verzameld, de stemmen geteld en onze driekoppige jury is tot een eensluidend verdict gekomen: de hoofdprijs van deze eerste editie gaat naar fotografe Maureen De Wit. Gefeliciteerd, Maureen!

 

De jury verkoos deze foto van Maureen boven de 220 andere inzendingen:

 

 

De jury van Focus Nieuw Zuid loofde het gedurfde lijnenspel in de compositie, het ietwat unheimliche perspectief en de verrassende kleuren. “We hebben veel prachtige inzendingen gekregen”, aldus juryvoorzitter Kristof Schellekens, “waarover we met zijn drieën duchtig gediscussieerd hebben. De inzending van Maureen was de enige foto waar we het meteen over eens waren.”

Haar overwinning levert Maureen De Wit een fotografiecheque ter waarde van 2000 euro op, én een betaalde opdracht voor Triple Living. “Ik ben enorm verrast en blij met mijn winst. Echt heel leuk nieuws”, zegt de winnares in een eerste reactie. “Ik heb zo goed als altijd op het Zuid gewoond en heb het Nieuw Zuid dus weten ontstaan en zien groeien. Nieuw Zuid is totaal iets anders dan het (oude) Zuid. Ik hou vooral van de knappe staaltjes architectuur.”

“Ik ben al een tijdje aan het overwegen om studiolampen te kopen maar die zijn niet goedkoop. Ik ben dus erg enthousiast en blij dat ik deze mooie prijs daarvoor kan inzetten.”