(Zon)dag in de Kloosterstraat

De Kloosterstraat in Antwerpen Zuid

Vandaag uitgelicht: de welbekende Kloosterstraat op wandelafstand van nieuwe stadsbuurt Nieuw Zuid. Ze staat bekend om haar mix van antiek en modern, gezellige eetcafé’s en koffiezaakjes. Daarnaast is de Kloosterstraat ideaal tijdverdrijf voor een zondagmiddag, want dan zijn de winkeltjes ook gewoon geopend!

Antiek & Design

De Kloosterstraat, ook wel gekend als dé antiekstraat van Antwerpen, is perfect om te snuisteren naar unieke antiekvondsten. Zo kan je bij Antiek Mark Wijns mooie oude landkaarten op de kop tikken. Liever iets moderner? The Recollection verkoopt designmeubels en decoratie van verschillende grote ontwerpers, zoals Maison Martin Margiela of Hinterfeld. Bij Zyso kan je dan weer terecht voor duurzame designzeteltjes. Breng van lente tot herfst ook zeker een bezoekje aan maandelijkse designmarkt Markt van Morgen, gelegen aan het Vismijn pleintje.

Markt van Morgen in de Kloosterstraat in Antwerpen Zuid
© Markt van Morgen

Zondag Shopdag

De Kloosterstraat is een biotoop voor beginnende labels en merken van bij ons. Scoop Store biedt zo bijvoorbeeld een lanceerplatform aan beginnende ontwerpers. Hier vind je zowat alles: van planten tot interieurspulletjes, (kinder)kleding tot juwelen. Daarnaast vind je in de Kloosterstraat heel wat juwelenwinkeltjes, zoals Mia & Moi of het alombekende Nadine Wijnants. Vrouwenschoenen in àlle kleuren vind je bij Noë. Voor unieke kinderschoentjes kan je dan weer bij Limonsoda terecht.

Kleurrijke etalage van schoenenwinkel Noë in de Kloosterstraat
© Noë

Koffie of Borrel

Nood aan een welverdiende koffiepauze? Dan is de gezellige Kloonies een aanrader. Hier kan je terecht voor een uitgebreid ontbijt en heerlijke biologische sapjes en limonades. Daarnaast is eetcafé Dansing Chocola een gevestigde waarde. Naast gezellig borrelen, kan je hier ook terecht voor een heerlijke lunch of lekker avondmaal. In het weekend krijg je de kans om zelf je ontbijt samen te stellen.

Weet je ’s zondags niet wat doen? Ga dan zeker de sfeer opsnuiven in de Kloosterstraat en pik meteen een marktje mee!