Gratis stadsfestival op ’t Zuid

Autoloze zondag valt dit jaar samen met Zuiderburen, een stadsfestival speciaal voor liefhebbers van ’t Zuid. Kom een weekend lang genieten van heerlijk eten en verfrissende drankjes op het grote zomerterras van het KMSKA. Cultuur opsnuiven kan bij het FOMU en het M HKA en genieten van live muziekoptredens. Muziek, cultuur en sfeer op wandelafstand van Nieuw Zuid

Start je dag goed met een gratis sessie openlucht aerobics van The Brick. Vanaf ’s middags kan je genieten van het uiteenlopend smakenpalet bij de verschillende eetstanden. Zo proef je bij I Famosi van de authentieke Italiaanse keuken, eet je de lekkerste kipgerechten bij Poule & Poulette of kan je de mediterraanse keuken uitproberen bij Finjan. Verse broodjes vind je bij Tartino, Lucy Chang biedt haar nieuwste Aziatische gerechtjes aan en bij nieuwe zaak Sum Sum eet je huisgemaakte dim sums en bao-broodjes. De lekkerste burgers vind je dan weer bij Ellis Gourmet Burger.

Ook op cultuurvlak valt er heel wat te beleven. Zo kan je een creatieve workshop van het FOMU volgen waar je zelf een tote bag of button kan personaliseren. Kinderen kunnen M HKA eendjes vissen in de fontein, waarbij ze kans maken op leuke prijzen. Zowel het FOMU als het M HKA zijn bovendien het hele weekend gratis te bezoeken. Tijdens het weekend zijn er ook verschillende live optredens plaatsvinden op het KMSKA-plein om de sfeer extra gezellig te maken.

Jarig tussen 11 en 17 september? Zuiderburen viert mee! Haal je gratis fles cava op het stadsfestival op vertoon van je identiteitskaart.

 

Alle info over Zuiderburen vind je hier.