Je mening geven over de Scheldebrug? Kom naar de Brugdagen!

Er wordt al lang over gepraat, maar eindelijk is het zover. Er komt een fietsers- en voetgangersbrug over de Schelde. Die zal de kaaien en het Scheldebalkon ter hoogte van Nieuw Zuid verbinden met Linkeroever.

illustratie: Overdering

Momenteel zijn ingenieurs en mobiliteitsexperten druk in de weer om alle technische aspecten in kaart te brengen en de haalbaarheid van alle ideeën af te toetsen. Ook jij kan je mening over de toekomstige brug laten horen. Tijdens de zogenaamde Brugdagen op 12, 15 en 19 juni kan je van gedachten wisselen met de experten en hen vertellen wat jij belangrijk vindt aan de fiets- en wandelbrug. Je kan hen ook vertellen wat jouw kijk is op het Scheldebalkon en de nieuwe kaaien ter hoogte van Nieuw Zuid.

Wat mag je verwachten van de Brugdagen?

Tijdens de Brugdagen ontdek je in een doorlopende tentoonstelling wat het studiewerk rond de brug al heeft opgeleverd en wat de experten vandaag al weten over het Scheldebalkon en de kaaien aan Nieuw Zuid. Je kan er ook luisteren naar enkele bevlogen ‘bruggenbouwers’, mensen die mee aan de wieg stonden van dit project.

Op 12 juni vertelt Nancy Meijsmans van AG Vespa over de nieuwe Scheldekaaien Nieuw Zuid (16u30). Aansluitend spreekt Annelies De Nijs van AgenceTer over het Scheldebalkon. Op zaterdag 15 juni kan je om 14u30 luisteren naar een uiteenzetting over de Scheldebrug van Maarten Moers van Omgeving. Op woensdag 19 juni herhaalt Nancy Meijsmans van AG Vespa haar betoog over de Scheldekaaien. Dan komt ook architect en urbanist Alexander D’Hooghe, de zogenaamde overkappingsintendant, spreken.

De Brugdagen op 12 en 19 juni vinden plaats in het Districtshuis Agentschap Wegen en Verkeer (D’Herbouvillekaai 11, 2020 Antwerpen), telkens van 16u tot 19u. Op zaterdag 15 juni word je vanaf 14u. verwelkomd in het Opvangcentrum van het Rode Kruis (Beatrijslaan 100, 2050 Antwerpen).

Geen tijd om naar de Brugdagen te komen?

Geen nood. Op www.scheldebrug.be vind je alle informatie over het project. Vanaf 12 juni kan je er via een online enquête ook je mening geven over de verschillende onderdelen van het project.