Nicolas Misera opent Bar Misera op Nieuw Zuid

foto van nicolas misera op nieuw zuid
Samen met zijn vrouw Yasmin Weyn en topsommelier Trésor Vets opende Nicolas Misera, chef en uitbater van sterrenzaak Misera op Nieuw Zuid, zopas een gloednieuwe zaak: Bar Misera. De laagdrempelige wijnbar bevindt zich pal tegenover zijn sterrenrestaurant, op de hoek van het prachtige Huis aan de Kade.

 

Misera speelde al lang met het idee om een wijnbar te openen, maar had het tot dusver simpelweg te druk. Twee jaren geleden opende hij zijn gastronomisch restaurant Misera en dat groeide al snel uit tot een van de populairste sterrenzaken van de stad. Eind vorig jaar startte hij in zijn eigen woning in de Vlaeykensgang ook met een nieuw fine-diningconcept. Elke zaterdag zet hij zijn eigen keuken open voor private dinings in intieme kring.

Topkwaliteit zonder drempel

Misera wil zijn nieuwe wijnbar laagdrempelig houden, maar dat betekent niet dat hij afstapt van wat hem dierbaar is. Bar Misera is een plek waar je zonder reservatie kan binnenwandelen om te genieten van topwijnen en de bistrokaart bevat enkel seizoensgerechten met topproducten. De keuken in zijn nieuwe zaak laat hij over aan Ana Boznar, die jaren aan zijn zijde werkte in AirRepublic en die de afgelopen jaren de keuken van Camino runde. Host van Bar Misera is topsommelier Trésor Vets, die naam maakte bij The Jane, maar er vorig jaar vertrok.

Bar Misera is op woensdag en donderdag open van 16 uur tot 22 uur. Op vrijdag en zaterdag is de wijnbar open van 12 uur tot 23 uur. Reserveren kan vanaf 30 januari, maar is niet nodig.