Luigi’s serveert pizza’s op Nieuw Zuid

Luigi's Pizza op Nieuw Zuid
Luigi’s Pizza op Nieuw Zuid

Wie al eens in de gloednieuwe Dellafaille-vestiging op Nieuw Zuid is geweest, had ‘m wellicht al gemerkt: de grote pizza-oven. Begin deze week weten we ook waarom: Dellafaille startte immers met Luigi’s Pizza. Tussen 18u en 22u kan je er de lekkerste pizza’s afhalen. Smakelijk!

Al van bij de opening van de nieuwe Dellafaille-vestiging in augustus, was het duidelijk dat dit geen gewone bakkerij is. Behalve brood, pistolets en de heerlijkste taarten en gebakjes, kan je er namelijk ook terecht voor quiche, belegde broodjes, soep en beleg. Vanaf deze week is er behalve lunch ook avondeten, want ‘s avonds tussen 6 en 10 wordt de bakkerij omgedoopt tot Luigi’s Pizza.

Inspiratie in Napels

De Luigi van dienst is Louis Dellafaille (28). Tijdens een vakantie in Napels geraakte hij in de ban van de Italiaanse pizzabakkerskunst en zag hij overeenkomsten met de traditie van de eigen bakkersfamilie. De kiem voor Luigi’s Pizza was gelegd. Hij liet een authentieke pizza-oven overkomen uit Zuid-Italië en toverde de opslagruimte naast de nieuwe bakkerij om tot take-away pizzarestaurant.

Luigi's Pizza op Nieuw Zuid
Luigi’s Pizza bakt pizza’s met zuurdesembodem

Hoewel de liefde voor het ambacht groot is, laat hij het effectieve bakken van de pizza’s over aan een echte expert: Antonio Corsetti. Een rasechte Napolitaan die in zijn thuisland doceert over de pizzakunst en vanaf nu zijn bakkerskunsten mag etaleren op Nieuw Zuid. Samen ontwikkelden ze het pizzadeeg op basis van zuurdesem en stelden ze een beperkte, maar heerlijke menukaart op.

“Kom zeker eens proeven”, nodigt Louis Dellafaille iedereen uit. “Sinds begin deze week serveren we zes dagen op 7 pizza’s met zuurdesembodem. Luchtig en licht verteerbaar, want er zit weinig gist in. Alle klassiekers staan op de kaart: margherita, napoli, parma, funghi…”

Luigi’s Pizza is elke dag, behalve maandag, open voor takeaway en delivery.