Grillmasters openen zero-wasterestaurant Zouterover op Nieuw Zuid

Sinds begin oktober vind je Plein Publiek op Nieuw Zuid. Het succesrecept van de populaire serre is niet veel veranderd: het is nog steeds de place to be voor een avondje uit, een concert of een live-event. Wel nieuw is het restaurant dat in de serre huist. Begin oktober openden de deuren van Zouterover. Dat is het kersverse restaurant van Nick Van Hoof en Kevin Kegeleers, de winnaars van het populaire VIER-programma ‘Grillmasters’ die in geen tijd uitgroeiden tot een culinaire hype.

Back to basics

Volledig in de geest van Circulair Zuid werken de twee vrienden met een zero-wastefilosofie. Op een houtgestookt vuur in het midden van de serre keren ze terug naar de basics. Ze bereiden er niet alleen vlees en vis maar ook lokaal geteelde groenten in eigen schil of voorzien van een zoutkorst of brooddeeg.

“We willen terugkeren naar de pure smaak,” zo verduidelijkt Nick. “Je kan heel veel groenten, vlees en vis in het vuur bereiden. Een simpel voorbeeld is de butternut, in zijn geheel in de vlammen. Hij gaart dan in eigen schil. Onwaarschijnlijk wat dat geeft aan smaak! En zero-waste. Onze producten worden niet versneden en gaan in hun geheel in het vuur, van neus tot staart of van vrucht tot loof.”

Good food, good company

Al die heerlijke gerechten serveren ze als shared plates, met knapperige flatbreads en gearomatiseerde zouten. “Eten delen met vrienden en familie is voor ons puur genieten,” zegt Kevin. “Een simpel kampvuur is de perfecte basis voor een goed gesprek, maar ook om heerlijke bereidingen te maken en er samen van te genieten. Een kampvuur brengt mensen samen. En laat ons eerlijk zijn, het is toch ook een BBQ in het kwadraat.”

Zouterover is open op donderdag, vrijdag en zaterdag vanaf 17 u. Op zondag kan je er vanaf 10 u. brunchen met het hele gezin. Als je niet vergeet te reserveren, tenminste, want vol is vol.