Voetbal kijken op groot scherm? Rep je naar Den Tripel!

©Ian Hermans Photography

Met het risico dat we een open deur intrappen: het WK-voetbal komt eraan! Dat wil zeggen: 64 voetbalwedstrijden op uren die veelal niet te combineren zijn met een voltijdse job, maar gelukkig wel met de openingsuren van Nieuw Zuids eerste volkskroeg. Wie houdt van voetbal en niet bang is voor een desillusie op het eind, kan in Den Tripel een hele maand lang het WK volgen op groot scherm.

“Tot en met 18 december zwaait koning voetbal hier de scepter”, legt manager Alex Timmermans uit. “De wedstrijden van de Rode Duivels tonen we allemaal op groot scherm, zelfs als die buiten de openingsuren vallen. De match tegen Marokko is bijvoorbeeld al om 14 u. Die dag gooien we de deuren al om 12 u. open. De dag dat we tegen Kroatië spelen, gaat de deur om 14 u., iets vroeger dan normaal, open.”

Wie de Rode Duivels wil aanmoedigen in café Den Tripel, zet maar beter deze drie data in de agenda:

  • woensdag 23/11 om 20 u. (België – Canada),
  • zondag 27/11 om 14 u. (Marokko – België) en
  • donderdag 1 december om 16 u. (Kroatië – België).

Een eventuele achtste finale volgt op maandag 5/12 of dinsdag 6/12, telkens om 16 u.

Voor de andere wedstrijden worden de openingsuren in principe niet aangepast, al kan daar last minute een mouw aan gepast worden. “We hebben in de buurt een grote Britse community van expats, die hier regelmatig over de vloer komen. Als blijkt dat hun vaderland al vroeger speelt en ze willen hier komen supporteren, dan doe ik met plezier wat vroeger open.”