Museumnacht op ’t Zuid

Museumnacht op Antwerpen Zuid

Ieder jaar is het opnieuw uitkijken naar de Museumnacht in ’t Stad. Dan kan je een hele avond aan een prikje musea en cultuurhuizen bezoeken. Ook op ’t Zuid valt er heel wat cultuur op te snuiven. 

In de buurt van Nieuw Zuid zijn er heel wat musea waar je de hele avond kan doorbrengen met rondgangen, workshops (ook voor kinderen!) of een kijkje achter de schermen! Deze editie kan je op een aantal locaties deelnemen aan een museumversie van het televisieprogramma ‘De Mol’. Hierbij voer je in team opdrachten uit, waarbij je op zoek gaat naar ‘de mol’, die het spel saboteert. Spanning verzekerd!

M HKA

Museum van Hedendaagse Kunsten Antwerpen, vlak aan Nieuw Zuid

Een passie voor mode? Schrijf je in voor de Fashion Futures workshop en denk mee over de toekomst van mode. Of geniet van een kortstondig optreden op de tonen van modulaire synthesizers. Nog geen zin om naar huis te gaan? Sluit je avond dan af in het gezellige M HKAFE.

FOMU

Fotomuseum op Nieuw Zuid Antwerpen

Geniet van een concert of laat je kinderen ‘The Make Shop’ volgen, een workshop waarbij je koters leuke gadgets leren maken. Ondertussen kan jij zelf genieten van de verschillende fototentoonstellingen in het museum. Of trek gewoon zelf met je kinderen op speurtocht door het museum, met behulp van de Smartbox. Ook hier kan je de nacht afsluiten met een afterparty in het FOMU vanaf 23u.

Sint-Andrieskerk

Sint-Andrieskerk op Antwerpen Zuid

In de Sint-Andrieskerk leer je de geschiedenis van Maarten Luther kennen en ontdek je hoe Antwerpenaren 500 jaar geleden de grootste crisis van hun tijd beleefden.

 

Het hele programma van de museumnacht & tickets vind je hier.