Tweede buurtfeest op Nieuw Zuid was een succes

Op zaterdag 2 september organiseerde het buurtcomité van Nieuw Zuid haar tweede grote buurtfeest. Net zoals de eerste editie in augustus vorig jaar was ook deze burendag een schot in de roos.

“Ik ben heel blij met de opkomst”, zegt organisatrice Viviane Cammers van het buurtcomité. “Er was nog meer volk dan vorig jaar en onder de mensen waren heel wat nieuwe en zelfs toekomstige bewoners van Nieuw Zuid. Heel fijn om die allemaal te leren kennen. Alles is uitstekend verlopen.”

Tijdens het buurtfeest zorgden enkel ondernemers uit de buurt voor lekkers. Yves van Smakelijk zorgde voor belegde broodjes en drankjes. Dellafaille bracht koffie en zoete hapjes mee en Luigi’s serveerde pizza’s voor de hongerigen. ”Dat was een grote verbetering ten opzichte van vorig jaar”, vond Cammers. “Mensen moesten niet plots naar huis om te gaan eten, dus ze konden langer blijven zitten. Dat is de gezelligheid ten goede gekomen. Mensen vonden dat volgens mij echt leuk. Ikzelf heb genoten van de goede muziek en vooral de vele leuke babbels met de buren.”

“Volgend jaar komt er zeker opnieuw een buurtfeest”, besluit Cammers. “Ik heb een groepje mensen rond me die mee aan de kar treken en dat is heel fijn. Misschien kunnen we samen met Triple Living zelfs al sneller iets leuks op poten zetten. Een gezellige nieuwjaarsreceptie, bijvoorbeeld.”