Pritzker Prize-winnaar David Chipperfield ontwerpt Boomgaard op Nieuw Zuid

Rendering van woonproject Boomgaard, een ontwerp van David Chipperfield op Nieuw Zuid
Project Boomgaard op Nieuw Zuid

Onze buurt pakt opnieuw uit met een grote naam uit de architectenwereld: niemand minder dan David Chipperfield ontwerpt ‘Boomgaard’, een kleinschalig, duurzaam woonproject met een unieke fruitboomgaard. De boomgaard zal zo’n 60 fruitbomen tellen en wordt ontworpen door de bekende landschapsarchitect Bas Smets.

“We willen niet zomaar een mooi gebouw neerzetten, maar willen een aangenaam stukje stad creëren”, aldus Sir David Chipperfield. “We zijn heel blij dat Triple Living ons gecontacteerd heeft om ons steentje bij te dragen aan de Antwerpse buurt Nieuw Zuid. Dat we, dankzij het masterplan van Paola Viganò, kunnen mee borduren aan een frisse en levendige wijk met aangename publieke ruimtes. De boomgaard, die voor iedereen toegankelijk zal zijn, is een belangrijk aspect van heel dit project.”

Met een echte fruitboomgaard in de centrale binnentuin, krijgen de toekomstige bewoners van Boomgaard een uniek stukje leven en natuur, vlak voor hun deur. Waar anders vind je een boomgaard met 60 fruitbomen middenin de stad? In welke andere stad kan je op een mooie nazomerdag het fruit rechtstreeks van de bomen plukken?

Meer weten over het nieuwste woonproject op Nieuw Zuid? Neem een kijkje op boomgaard-antwerpen.be. De voorverkoop van de energiezuinige nieuwbouwappartementen is net gestart. Als alles vlot verloopt, zullen de bouwwerken eind dit jaar al van start gaan. De vermoedelijke oplevering van het project is gepland voor eind 2025.