Nieuw Zuid organiseert opnieuw een paasevent

Hoewel paasmaandag dit jaar op 1 april valt, is het allerminst een aprilgrap: voor het vierde jaar op rij organiseert onze buurt een eigen paasactie. Voor wie eraan mocht twijfelen: de paashaas is natuurlijk ook van de partij.

 

“De vorige editie was een absoluut succes”, zegt organisatrice Viviane Cammers. “Ik denk dat er zo’n 40 kinderen uit de buurt paaseitjes kwamen zoeken. Dit jaar zouden het er zelfs nog meer kunnen zijn, want de inschrijvingen lopen vlot binnen. Dat we dit jaar opnieuw iets zouden doen met Pasen, daar was ik al een hele tijd van overtuigd. Toen ik vorig jaar zag hoe verschillende mama’s gezellig aan het babbelen waren, terwijl hun koters samen speelden, dan kreeg ik het lekker warm vanbinnen. Zo mooi om te zien!”

Pasen op het Panamarenkoplein

Het paasevent van Nieuw Zuid vindt dit jaar niet in het park plaats, maar op het centrale Panamarenkoplein, waar ook de maandelijkse Lettermarkt georganiseerd wordt en waar de afgelopen twee zomers het buurtfeest plaats had. “Op het plein zitten we wat centraler in de buurt. Vlakbij het nieuwe George’s Café, dat op 1 april de deuren opent, en vlakbij Buurelicious, met wie ik iets leuks in elkaar gebokst heb. Normaal is de zaak op zondag gesloten, maar speciaal voor ons paasevent opent de uitbater de deuren en zorgt hij voor een leuke verrassing.”

“Weet je, ik hou ervan om mensen samen te brengen en hen te zien lachen. Toen ik hier enkele jaren geleden kwam wonen, werden er nog geen buurtevents georganiseerd. Het was hier maar saai en stilletjes. Daar wilde ik iets aan doen. Ik hoop dat we binnenkort ook nog eens een picknick kunnen organiseren. Die was vorig jaar superleuk. En misschien kunnen we de Lettermarkt een keer uitbreiden tot een grote rommelmarkt. Hoe dan ook, als het van mij afhangt, dan komen er in de toekomst nog veel leuke buurtevents.”

Deelnemen aan het paasevent? Schrijf dan snel je kinderen in. Stuur een mailtje naar buurtcomitenieuwzuid@gmail.com met hun naam en leeftijd en het gebouw waarin je woont.