Geslaagde eerste kerstmarkt op Nieuw Zuid

Gisterenmiddag vond de allereerste kerstmarkt van Nieuw Zuid plaats. Ondanks het barslechte weer kwamen talrijke buurtbewoners een kijkje nemen en werd het een onverhoopt succes.

foto van de kerstmarkt op Nieuw Zuid
De eerste kerstmarkt op Nieuw Zuid was een succes

“Het was in één woord SUPER”, zegt een overduidelijk opgeluchte Viviane Cammers, die als voorzitter van het buurtcomité de kerstmarkt organiseerde. “De bezoekers waren tevreden. De uitbaters van de kraampjes waren blij. En ik heb van veel buren gehoord dat het voor herhaling vatbaar is en dat ze volgend jaar een tweede editie willen. Als organisatrice is dat fijn om te horen!”

De allereerste kerstmarkt van Nieuw Zuid kreeg nochtans wel wat tegenslagen te verwerken. Stad Antwerpen leverde slechts 2 tentjes in plaats van de gevraagde 10. Tentjes die broodnodig waren, zo bleek achteraf, want rond 17 uur begon het onophoudelijk te regenen boven Nieuw Zuid. “Gelukkig hebben we er wat op gevonden. Al rond 14 uur hebben we alles opgezet en vrijwel meteen waren de eerste bezoekers daar. Bij gebrek aan tentjes hebben we de gaanderij van Zuiderplein (het gebouw van onder meer NEBO, Dellafaille en Triple Living) gebruikt. Daar stonden de standhouders ook droog. De verkoop kwam overal goed op gang en de sfeer zat er goed in, tot de regen omstreeks 17 uur roet in het eten gooide. Alhoewel, ik schrok ervan hoeveel buren er ondanks de gietende regen bleven hangen. Heel fijn!”

“Meer kan je als voorzitter van het buurtcomité niet verwachten. Een dikke merci aan alle deelnemers en vrijwilligers om er een geslaagde eerste editie van te maken. En aan Flo van Smakelijk voor haar geslaagde, maar natte optreden. Dit doen we volgend jaar opnieuw.”