Groen geeft een boost

Moeder en dochter hebben plezier in het park

Groen heeft heel wat positieve effecten die je in eerste instantie niet zou verwachten. Drie goede redenen voor meer groen in de stad!

Groen geeft een mentale boost

Een groene omgeving heeft een positieve invloed op onze fysieke gezondheid en zorgt ervoor dat we sneller herstellen van ziekte. Wist je dat het ook een positieve invloed heeft op onze mentale gezondheid? Groen zorgt ervoor dat we sneller recupereren van stress. Niet alleen in je eigen tuin, maar ook in openbare parken en natuurgebieden. Mensen die in een groene omgeving wonen hebben ook minder snel last van angststoornissen of depressies.

Vrouw op de fiets in de zomer

Groen zet aan tot beweging

Wanneer je in een groene omgeving woont, zal je sneller geneigd zijn om te sporten. De aanwezigheid van parken, tuinen, groene lanen en recreatiedomeinen zet aan tot bewegen waardoor je je energieker en gezonder zal voelen.

Wist je dat:

  • De kans op fysieke activiteit in een groene omgeving 3 keer groter is?
  • De kans op obesitas hierdoor afneemt met wel 40%?

Romantisch koppeltje op deken met rode wijn

Groen verhoogt sociale contacten

Groene openbare ruimtes zijn ideale ontmoetingsplekken. Tijdens het wandelen, sporten, luieren of picknicken gaan we gemakkelijker een gesprekje aan. In parken komen bewoners van verschillende leeftijden, origines en achtergronden samen in een ontspannen sfeer. Met de aanleg van het park op Nieuw Zuid komt er weer een nieuwe groene ruimte in Antwerpen bij. Daarnaast scoort Antwerpen ook goed op de Vlaamse groennorm.