Geef jouw mening over de nieuwe buurtspeelplaats op Nieuw Zuid

Op Nieuw Zuid wordt er momenteel hard gewerkt aan een nieuw schoolgebouw. In de school zal plaats zijn voor twee onderwijsnetten – GO! en ASGO – maar ook de buurt zal van de faciliteiten gebruik kunnen maken. Na de schooluren zijn de sporthal en een deel van de lokalen beschikbaar voor lokale (sport)verenigingen en ook de speelplaats wordt een plek voor de hele buurt.

Wil jij ook je zegje doen over hoe de buurtspeelplaats eruit moet zien? Dat kan, maar je moet wel snel zijn: tot 20 september kan je via dit formulier jouw ideeën voor de buurtspeelplaats doorgeven. Alle verzamelde ideeën worden door de jeugddienst en de dienst communicatie en participatie verzameld in een inspraakdossier dat door de ontwerpers gebruikt zal worden als basis voor het ontwerp.

Wat nu al bekend is over de buurtspeelplaats, is dat het geen klassieke speelplaats zal worden. Kenmerkend voor de groene buurt die Nieuw Zuid is, zal ook de buurtspeelplaats een groene speelplaats worden: ze zal dus bestaan uit boomschors, planten, bomen, boomstammen, bloemen, gras, zand, enzovoort.

Meer informatie over de bouw van de school? Die vind je op de site van AG Vespa.