Kom jij naar de eerste kerstmarkt op Nieuw Zuid?

Goed nieuws voor wie van sfeerlichtjes, kerstmuziek, glühwein en aangename eindejaarsgezelligheid houdt: op zondag 10 december organiseert het buurtcomité van Nieuw Zuid voor het eerst een kerstmarkt op het centrale Panamarenkoplein.

“De kerstperiode is de gezelligste tijd van het jaar en daarvan willen we profiteren om in de buurt met zijn allen opnieuw iets leuks te doen”, legt Viviane Cammers van het buurtcomité uit. “Zo kwamen we al snel uit bij een kerstmarkt. De ideale gelegenheid om gezellig samen een glas te drinken op het voorbije én het nieuwe jaar, en tegelijkertijd ook de geschikte manier om een aantal van de creatievelingen uit de buurt in de kijker te zetten. Er woont heel wat creatief talent in onze buurt en een handvol van die mensen presenteren op onze eerste kerstmarkt hun creaties.”

Glühwein en pannenkoeken

Buurtbewoonster Liliane Caris maakt bijvoorbeeld al enkele jaren kerststerren van snoeihout en zelfgemaakte kerstboompjes van wijnkurken. Op de kerstmarkt verkoopt ze die voor het goede doel. Een andere buurtbewoner maakt dan weer warme chocomelk, terwijl hij zijn reisgidsen over de Verenigde Staten voorstelt. “Het wordt dus een erg veelzijdige kerstmarkt”, aldus Viviane. “Zelf ga ik samen met buurtbewoner Kaat pannenkoeken bakken en echte Duitse glühwein maken. Want een kerstmarkt zonder glühwein is geen echte kerstmarkt, toch?”

Steun van ondernemers uit de buurt

Ook de ondernemers uit de buurt zorgen opnieuw voor ondersteuning. “Circuit zal op de kerstmarkt een aantal toffe kerstspullen presenteren. Broodjeszaak Smakelijk zorgt voor iets lekkers en Le Petit Déli creëert een speciaal gerechtje voor de kerstmarkt. Uitbater Johan zorgt ook voor jenever. Daarnaast zijn er oesters en cava van Fine Fleur en lekkere wijntjes van Het Grieks Huis.”

“Alles staat klaar om er een gezellige middag van te maken”, besluit Viviane. “Nu alleen hopen op veel bezoekers en mooi weer. Dus: iedereen welkom op zondag 10 december vanaf 15 uur. Tot dan?”