Manimals van Randall Casaer palmen Nieuw Zuid in

Wie dezer dagen door de straten van Nieuw Zuid wandelt, kan er niet omheen: her en der vind je op ramen en vitrines de leuke Manimals, goedaardige wezens die zich verwant voelen met de ziel van een woning en enkel verschijnen op plekken waar het aangenaam en goed wonen is. De Manimals werden bedacht door tekenaar Randall Casaer en zullen de komende tijd wel vaker hun opwachting maken op Nieuw Zuid.

“Mijn Manimals zijn altijd goedaardig”, aldus Randall Casaer, die ook huistekenaar van het populaire tv-programma De Slimste Mens Ter Wereld is. “Ze hebben geen kwaad in de zin. Je vindt ze nooit in onbezielde woonsten, want ze worden aangetrokken door esthetiek en sfeer. Als de ziel niet goed zit, kwijnen ze weg.”

Groepsportret van de Manimals van Randall Casaer en Triple Living
De Manimals van Randall Casaer en Triple Living

“We hebben de buurt altijd voorgesteld als een innovatieve en kunstige buurt waar het aangenaam is om te wonen”, legt Kristof Schellekens van projectontwikkelaar Triple Living uit. “Een wijk die anders is dan de andere stadsbuurten. Om dat innovatieve en artistieke karakter nog wat extra in de verf te zetten, sloegen we de handen in elkaar met Randall. Hij bedacht voor ons de manimals, gemoedelijke en onverstoorbare wezens die als een soort van huisbewaarder aanwezig zijn op plekken waar het goed wonen is.”

“Door de Manimals los te laten op vensters en vitrines in de buurt willen we de idee van huiselijkheid en warmte, die de wezens uitstralen, tastbaar maken”, zegt Schellekens. “Ik ben ervan overtuigd dat veel mensen ervan zullen genieten tijdens een winterse wandeling door de buurt.”

Meer weten over de Manimals? Lees hun origin story op de site van Nieuw Zuid.