Hoe gaat het park op de Gedempte Zuiderdokken heten? Jij bepaalt!

park gedempte zuiderdokken
park gedempte zuiderdokken

Op vrijdag 20 mei opende Stad Antwerpen het eerste deel van het park op de Gedempte Zuiderdokken, het stuk tussen de Waterpoort en Nieuw Zuid. De nieuwe groenruimte beslaat drie keer de grootte van de Groenplaats en heeft een speelveld, twee speeltuinen, een basketbalveld en zelfs een stiltetuin met sierfontein. Ter hoogte van de Waterpoort is er een plein zo groot als de Grote Markt, waar kleine buurtevenementen zoals marktjes kunnen plaatsvinden.

Onder het park ligt, behalve parking Steendok, ook een collectieve hemelwaterput van zo’n anderhalf miljoen liter. Bij nat weer wordt daar het regenwater van de buurt naartoe geleid. Het opgevangen regenwater kan in de toekomst gebruikt worden voor het onderhoud van het park.

Hoe het nieuwe park op de Gedempte Zuiderdokken zal heten, is nog niet bekend. Er liggen momenteel drie opties op tafel: Scheldepark, Schipperspark en Zuidpark. Welke van de drie het wordt, dat kan je zelf mee bepalen. Op www.parkzktnaam.be kan je tot en met 20 juni jouw stem uitbrengen voor één van de drie opties. Het concept is simpel: de naam die de meeste stemmen verzamelt, wint.

Laat jij jouw stem ook horen?