Vernieuwde architectuurroute fietst langs ’t Zuid

Op zoek naar een leuke uitstap in eigen stad? Check dan zeker de indrukwekkende architectuurroute van Visit Antwerpen. Die neemt je over een traject van meer dan dertig kilometer mee langs een veertigtal van de belangrijkste architecturale hoogtepunten van Antwerpen. Ook die van het Antwerpse Zuid.

De fietsroute bestaat al een hele tijd, maar in samenwerking met het provinciebestuur heeft stad Antwerpen ze vorige maand helemaal vernieuwd. De bewegwijzerde fietsroute werd uitgebreid met nieuwe landmarks zoals het Havenhuis, de brouwerij van Seefbier en de fietsbrug aan Park Spoor Noord. In Antwerpen-Zuid fiets je onder meer langs het Vlinderpaleis, de Hollandse synagoge en ’t Bootje.

Gratis fietsplan bij architectuurroute

Bij de vernieuwde fietsroute hoort ook een handig fietsplan. Daarin vind je de bewegwijzerde route en ontdek je waar in de stad fietsen kan huren of je elektrische fiets kan opladen. Tegelijkertijd lees je in de folder een heleboel leuke weetjes over de bezienswaardigheden én krijg je tips over hoe je leuke foto’s van de gebouwen kan maken.

Klaar om op de fiets te springen?


Het vertrek- en eindpunt van de architectuurroute vind je op de Grote Markt. Het gratis fietsplan kan je ophalen in een van de bezoekerscentra van Visit Antwerpen. Of je downloadt gewoon de route in Google Maps, natuurlijk.

Tip: Als je aan het Vlinderpaleis bent, fiets dan ook even langs de straten van Nieuw Zuid. De wijk is nog volop in ontwikkeling, maar er zijn nu al enkele pareltjes van hedendaagse architectuur te bewonderen.